Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Adresa: Calea Giulesti nr. 111, Bl.5, sc.E, ap.140. parter | Email: office@valtherm.ro | 021.410.55.89 | 0743.066.036
Home Lista categorii Service centrale termice Punere in functiune (PIF)
Centrale cu condensare Centrale cu condensare Boilere si Puffere Boilere si Puffere Termostate de ambient Termostate de ambient Pompe de caldura Pompe de caldura Sisteme solare Sisteme solare Accesorii centrale Accesorii centrale Cazane de pardoseala in condensatie Cazane de pardoseala in condensatie Incalzire in pardoseala Incalzire in pardoseala Calorifere Calorifere Solutii pentru tratare instalatii Solutii pentru tratare instalatii Pompe ape uzate si sisteme de tocare Pompe ape uzate si sisteme de tocare Aer conditionat Aer conditionat Service centrale termice Service centrale termice Piese de schimb centrale termice Piese de schimb centrale termice Montaj / Instalare centrale termice Montaj / Instalare centrale termice

Punere in functiune (PIF)

Acorda o nota acestui produs
 
Spune-ti parerea despre acest produs
1 comentarii adauga comentariul tau
021.410.55.89 | 0743.066.036
office@valtherm.ro
Cod produs:   PIF
 
PIF gratuit

PIF-ul reprezinta Punerea in functiune a centralei termice. Aceasta se va efectua GRATUIT de catre partenerii de service Vaillant Group din toata tara. ADMITEREA FUNCTIONARII (AF) este obligatorie la punerea in functiune a aparatului conform prevederilor prescriptiei tehnice PT A1/2010 si va fi taxata suplimentar fata de costul de achizitie al produsului.

Garantia aparatului este conditionata de Punerea in Functiune a acestuia si Admiterea Functionatii (AF) de catre firme de service autorizate ISCIR si agregate de catre Vaillant, conform Listei de parteneri de service autorizati atasata la Certificatul de garantie si conformitate.

Descriere produs
 

Ce este punerea în funcțiune (PIF)?

 

Punerea în funcțiune este intervenția service care se desfășoară în momentul primei utilizări a unei centrale termice.Rolul acestei operațiuni este de a se verifica dacă centrala termică satisface cerințele de funcționare în condiții de siguranță conform regulamentelor și normativelor tehnice în vigoare și de a realiza reglarea acestuia în raport cu cerințele spațiului pe care îl deservește.

Punerea în funcțiune a centralei termice achiziționată este gratuită.

 

Autorizarea (Admiterea) Funcționării (A.F.) presupune verificarea și validarea rezultatelor măsurătorilor și încercărilor executate la punerea în funcțiune inițială a centralelor termice sau cu ocazia verificărilor tehnice periodice ale acestora. Scopul acesteia este de a confirma îndeplinirea condițiilor de funcționare în siguranță a centralelor termice, în concordanță cu regulamentele și normativelor tehnice în vigoare. Admiterea Functionarii (AF) este obligatorie la punerea în funcțiune a centralei termice și va fi taxată suplimentar față de costul de achiziție.  Garanția centralei termice este condiționată de punerea în funcțiune (PIF) a acesteia și admiterea funcționării (AF).

 

Acte necesare pentru punerea în funcțiune (PIF):

 • factura de achiziționare a centralei termice
 • certificatul de garanție
 • proiectul instalației de gaz natural care să conțină schița izometrică și amplasamentul în plan al centralei, procesul verbal de punere în funcțiune al instalației de gaze și procesul verbal de recepție tehnică a lucrarilor
 • documentația tehnică a centralei termice

 

Conditii tehnice necesare pentru punerea in functiune a centralelor (PIF):

 • calblu de alimentare 3x1 de la centrala pana la priza - care va fi montat de catre tehnician in centrala;
 • filtru Y + filtru antimagnetita pe returul instalatiei de incalzire;
 • filtru Y + filtru magnetic pe intrare apa rece (in apropierea centralei) - pentru centralele cu ACM instant;
 • regulator de gaz + 2 (doi) robineti pe teava de gaz;
 • legarea centralei cu racord flexibil la gaz se poate face doar la centralele de 23-24 kW (consumul <3mc/h), pentru restul echipamentelor este nevoie de racord fix;
 • instalatia de incalzire (calorifere sau pardoseala) sa fie incarcata cu apa si aerisita;
 • separator hidraulic (butelie de egalizare presiuni) pentru centralele cu puterea incepand de la 45 kW sau acolo unde situatia se impune;
 • schimbator in placi pentru separarea circuitelor la centralele cu putere mai mare de 45 KW, obligatoriu de la 80 kW;

 

Admiterea Funcționării (AF) la punerea în funcțiune  este contra cost iar preturile le puteti gasi in tabelul de mai jos. 

Daca la punerea in functiune nu sunt intrunite conditiile de autorizare ISCIR si pornire a centralei in conditii de siguranta, deplasarea se taxeaza cu 100 lei.

 

Putere echipamente Pret
P: 23 - 40 kW 300 lei
P: 48 kW 350 lei
P: 65 kW 400 lei
P: 80 kW 500 lei
P: 100 kW 600 lei
P: 120 kW 700 lei
Pompa de caldura 7 - 12 kW 900 lei
Panou solar drenare gravitationala 500 lei
Accesoriu suplimentar montat la PIF (ex. pompe, termostate) de la 100 lei/echipament
Alti clienti au mai comandat
 
Comentarii Punere in functiune (PIF)
 
SZEKELY ISTVAN
Buna ziua, La PIF nu se cere si o"Declaratie de conformitatate " de la firma care a montat centrala? Cu stima
Valtherm.ro

Buna ziua,

Pe certificatul de garantie aveti trecute toate documentele pe care trebuie sa le prezentati la Punerea in functiune a centralei.

Adauga comentariul tau

Completati campurile marcate!

Pentru a trimite formularul trebuie sa bifati mai sus "I'm not a robot".
 
Articole recomandate
 
Devino distribuitorul nostru si beneficiaza de urmatoarele avantaje:   -     Un agent de vanzari dedicat se va ocupa de comenzile tale;   -     Primesti oferta de distributie actualizata periodic pe email;   -     Beneficiezi de termene de livrare foarte mici pentru comenzi;   -     Beneficiezi de suport tehnic pentru echipamente de fiecare data cand ai nevoie;   -     Beneficiezi de termene de plata personalizate in functie de istoricul comenzilor tale;  
Pentru siguranta dumneavoastra si pentru a beneficia de avantajele oferite de perioada de garantie, asigurati-va ca operatiile de Punere in Functiune (PIF), Autorizarea Functionarii (AF), Verificarea Tehnica Periodica (VTP) sunt efectuate de firme autorizate si agreate de catre Vaillant Group Romania. 
Centralele termice pe gaz în condensație reprezintă dispozitive automatizate folosite pentru două lucruri principale: încălzirea locuințelor pe timp de iarnă și producerea de ACM (apă caldă menajeră). Dacă stăm să analizăm cu atenție modul lor de funcționare, temperaturile, presiunile la care operează, ne dăm seama că sunt niște dispozitive destul de solicitate. Practic, gazul metan este ars și transformat în energie termică și/sau apă caldă menajeră.